Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 00:06 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartRelmuis veroorzaakte stroomstoring luchthaven Frankfurt

Relmuis veroorzaakte stroomstoring luchthaven Frankfurt

FRANKFURT – De stroomstoring op de luchthaven van Frankfurt in de nacht van maandag op dinsdag is veroorzaakt door een relmuis.

Het knaagdier heeft voor kortsluiting gezorgd in een middenspanningsstation, meldt energiebedrijf Syna. De muis heeft het voorval niet overleefd en werd dood aangetroffen naast een aangevreten kabel.

De stroomstoring trof vooral vertrekhal 1, die met name wordt gebruikt voor vluchten van Lufthansa. Omstreeks 03.30 uur was de storing verholpen, om 05.00 uur kon de reguliere operatie worden hervat. Volgens luchthavenuitbater Fraport moeten reizigers gedurende de dag nog wel rekening houden met vertragingen en annuleringen. Dinsdagochtend werden elf geschrapte vluchten aangekondigd.

Fraport heeft ongediertebestrijders in dienst, maar volgens de uitbater kunnen incidenten zoals deze nooit volledig worden uitgesloten.

LEES OOK
Schiphol verwacht drukkere zomervakantie dan vorig jaar
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×