Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:18 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVier mannen opgepakt in Duitsland voor fatale mishandeling Plein Den Haag

Vier mannen opgepakt in Duitsland voor fatale mishandeling Plein Den Haag

DEN HAAG – In Duitsland zijn dinsdag vier mannen aangehouden voor de dodelijke mishandeling van een 23-jarige man uit Somalië op het Plein in Den Haag. Die vond plaats op zondag 21 juli.

Het gaat om een man van 19 jaar, een man van 21 jaar en twee mannen van 23 jaar. Ze wonen alle vier in Duitsland, meldt de politie. Het Openbaar Ministerie heeft de Duitse autoriteiten gevraagd om overlevering van de verdachten.

Het slachtoffer verbleef in een asielzoekerscentrum in Heerhugowaard (Noord-Holland). Hij kreeg het in de nacht van 20 op 21 juli rond 00.30 uur op de Lange Poten aan de stok met een groep van vier mensen. Die ruzie mondde even verderop op het Plein uit in het fatale geweld.

De aanhoudingen volgen op een groot opsporingsonderzoek, waarbij de politie onder andere een sms stuurde naar mensen die in de betreffende nacht in de buurt van het Plein waren. Ook werden flyers uitgedeeld en stonden er zogeheten stoepborden op het Plein waarmee de politie mensen opriep beelden of informatie te delen.

LEES OOK
Israëlische minister: Rafah bezetten als reactie op uitspraak ICJ
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×