Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 00:06 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesNTG neemt SCHMALZ+SCHÖN in Duitsland over

NTG neemt SCHMALZ+SCHÖN in Duitsland over

FELLBACH – NTG Germany, een volledige dochteronderneming van NTG Nordic Transport Group A/S, heeft een overeenkomst getekend om 100 procent van de aandelen in het in Duitsland gevestigde SCHMALZ+SCHÖN Holding GmbH te verwerven.

Schmalz+Schön Holding (SSH), opgericht in 1959, is gespecialiseerd in weg- en logistieke diensten en biedt op maat gemaakte oplossingen voor complexe uitdagingen voor haar vaste klantenbestand. SSH opereert vanuit haar hoofdkantoor in Stuttgart en 27 andere locaties in Duitsland, met belangrijke hubs in Stuttgart, Bautzen, Hamburg, Berlijn en Frankfurt.

Naast de weg- en logistieke diensten biedt SSH ook lucht- en zeevrachtdiensten aan, goed voor ongeveer 15 procent van de totale omzet. Het bedrijf heeft ongeveer 330 kantoorpersoneelsleden in dienst.

Voor het boekjaar dat eindigt op 31 december 2023 rapporteerde Schmalz+Schön een omzet van EUR 153,3 miljoen en een EBIT van EUR 10,4 miljoen. Op aangepaste basis zal SSH naar verwachting ongeveer EUR 5,5 miljoen bijdragen, exclusief synergieën, wat van invloed kan zijn op de financiële vooruitzichten van NTG voor 2024.

LEES OOK
ForFarmers versterkt haar positie in reststromen door overname Van Triest Veevoeders

Duidelijke strategische voordelen

De overname van Schmalz+Schön markeert een belangrijke mijlpaal voor NTG, verdubbelt de omzet in Duitsland en versterkt het wegen- en logistieke netwerk aanzienlijk. De bedrijfscultuur, het gedecentraliseerde operationele model en de kernwaarden van SSH komen overeen met die van NTG, wat een sterke basis biedt voor toekomstige groei op de Duitse markt.

Jesper Petersen, CEO van Road & Logistics bij NTG, zegt: “We zijn verheugd om het Schmalz+Schön-team te verwelkomen bij NTG. Deze overname onderstreept onze ambitie om onze Europese voetafdruk in de Road & Logistics-divisie uit te breiden en te versterken. Met de toevoeging van SSH vergroten we onze aanwezigheid in Duitsland aanzienlijk en stimuleren we de ontwikkeling van onze activiteiten op het Europese vasteland. Het erfgoed, de groupagemogelijkheden en de sterke klantrelaties van SSH zijn een bewijs van hun succes en ik ben ervan overtuigd dat dit partnerschap talloze toekomstige kansen zal ontsluiten.”

Frank Penkwitt, eigenaar en lid van de Raad van Bestuur van Schmalz+Schön Holding, zegt: “SSH en NTG zijn een perfecte match, verenigd door gedeelde waarden, zowel zakelijk als persoonlijk. Het waarborgen van stabiliteit en continuïteit voor onze geliefde werknemers, klanten en partners was van het grootste belang bij deze beslissing. Ik ben de werknemers enorm dankbaar voor hun onwrikbare loyaliteit en steun door de jaren heen, en ik kijk ernaar uit om mijn reis met Schmalz+Schön voort te zetten nu we toetreden tot de NTG-familie. Met de wereldwijde schaal en het geografische bereik van NTG verbeteren en breiden we ons aanbod uit om in de toekomst nog betere oplossingen te bieden aan onze klanten.”

LEES OOK
Nieuwe Iveco's van Niek Dijkstra naar de Kooy huisstijl

Schmalz+Schön is een Duitse expediteur die op maat gemaakte klantoplossingen biedt, voornamelijk op het gebied van wegtransport en logistiek. SSH heeft het hoofdkantoor in Stuttgart en exploiteert 27 extra locaties in Duitsland. Het bedrijf heeft ongeveer 330 kantoorpersoneelsleden in dienst.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×