Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 00:07 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartRenovatiewerkzaamheden op start- en landingsbaan 01/19 op Brussels Airport

Renovatiewerkzaamheden op start- en landingsbaan 01/19 op Brussels Airport

ZAVENTEM – Van 7 augustus tot 1 september renoveert Brussels Airport start- en landingsbaan 01/19. De bovenste asfaltlaag moet vervangen worden om ook in de toekomst veilig vliegverkeer te kunnen garanderen. Ook de bekabeling en de goten worden tijdens deze werkzaamheden vernieuwd. De werkzaamheden worden in de zomer uitgevoerd zodat de renovatie in minder dan vier weken tijd kan gebeuren.

Brussels Airport gaat de bovenste asfaltlaag van baan 01/19 in de komende weken vernieuwen. De laatste grondige renovatie vond plaats in 2016 en nu is de vernieuwing van de bovenste asfaltlaag noodzakelijk. Tijdens deze werkzaamheden zal ook de bekabeling op verschillende plaatsen worden vernieuwd, en de goten voor een betere afwatering. In totaal zal er 126,650 m² asfalt worden vervangen.

De renovatiewerken vinden overdag plaats van 7 augustus tot 1 september 2024 tussen 5u ‘s ochtends en 23u ‘s avonds. Tijdens de werkzaamheden is de baan gesloten. Van vrijdag 23 augustus tot maandag 26 augustus zal er uitzonderlijk ook ‘s nachts worden doorgewerkt. Door de nabijheid van de werken met de kruising met baan 25L/07R, zal ook baan 25L/07R twee dagen gesloten worden om veiligheidsredenen: op 24 en 25 augustus, en tot 5u30 ‘s ochtends op 26 augustus.

LEES OOK
Opnieuw vertraging op de weg door werkzaamheden bij Utrecht

Baangebruik tijdens de werkzaamheden

Omdat deze renovatiewerken tijdens de zomer worden uitgevoerd zijn de weersomstandigheden optimaal en zullen ze zo min mogelijk tijd in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden zal het PRS (Preferential Runway System) niet altijd gevolgd kunnen worden, maar de werken werden zo gepland om de impact zo beperkt mogelijk te houden.

Luchtverkeersleider skeyes beslist over het baangebruik in functie van de beschikbaarheid van de banen en de weersomstandigheden. De veiligheid van het luchtverkeer heeft daarbij steeds de hoogste prioriteit.

Deze werkzaamheden zouden een geringe impact moeten hebben op de werking van de luchthaven, al zijn (beperkte) vertragingen niet uitgesloten. Het onderhoud van de start- en landingsbanen en deze in optimale staat houden is belangrijk om de veiligheid van het luchtverkeer in de toekomst te garanderen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×