Clicky

maandag 9 september 2024 - 21:01 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBritse politie meldt honderden arrestaties na rellen

Britse politie meldt honderden arrestaties na rellen

LONDEN – De Britse autoriteiten hebben honderden mensen opgepakt om de zware rellen van de afgelopen dagen. De politie spreekt van 378 aanhoudingen en verwacht meer arrestaties, bericht de BBC.

Het Verenigd Koninkrijk wordt al dagen geteisterd door gewelddadige ongeregeldheden. De onrust begon nadat meerdere kinderen waren doodgestoken in Southport. Online circuleerden naderhand onjuiste berichten dat een bootvluchteling de dader zou zijn.

De politie zegt nu dat dag en nacht wordt doorgewerkt om relschoppers te identificeren. Het is daarom de verwachting dat de komende tijd nog meer verdachten aangehouden worden.

Agenten gewond

Voorzitter Gavin Stephens van de nationale raad van politiechefs (NPCC) beklemtoont dat de politie al het mogelijke doet om de veiligheid van burgers te garanderen. Hij erkent dat het een “uitdagende periode” is voor zijn politiemensen.

Relschoppers hebben zich de afgelopen dagen ook herhaaldelijk tegen de politie gekeerd. Meerdere agenten raakten gewond. Zij hadden zichzelf blootgesteld aan gevaar om anderen te beschermen, zegt politiefunctionaris Stephens.

LEES OOK
17-jarige jongen aangehouden voor dodelijke schietpartij Schiedam

Steekpartij Southport

De Britse autoriteiten maakten maandag ook bekend dat de meeste slachtoffers van de aanval in Southport het ziekenhuis hebben verlaten. Er zou daar nog één kind worden behandeld, aldus de politie in Merseyside.

Door de steekpartij in de Engelse plaats vielen vorige week drie doden. Het gaat om meisjes van 6, 7 en 9 jaar. Acht andere kinderen en twee volwassenen raakten ernstig gewond.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Faber verwelkomt Duitse grenscontroles, maar wil hinder bespreken

DEN HAAG - Minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) gaat met Duitsland bespreken hoe het vracht- en ander verkeer kan worden ontzien bij de...
×