Clicky

donderdag 19 september 2024 - 21:59 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOud-politicus Harm Beertema wordt interim-voorzitter ON!

Oud-politicus Harm Beertema wordt interim-voorzitter ON!

HILVERSUM – Voormalig Tweede Kamerlid (PVV) Harm Beertema is interim-voorzitter van de raad van bestuur van Ongehoord Nederland (ON!). Zaterdag werd bekend dat voorzitter Arnold Karskens op non-actief is gesteld na klachten van collega’s.

“De heer Beertema heeft een enorme staat van dienst, onder andere in het onderwijs en als lid van de Tweede Kamer namens de PVV gedurende een periode van 14 jaar. Voorts is de heer Beertema bekend met de omroep in zijn hoedanigheid van gast en commentator bij het opinieprogramma Ongehoord Nieuws”, schrijft de aspirant-omroep op zijn website. “De rvt wenst tot slot te benadrukken dat zowel de heer Beertema als Ongehoord Nederland onafhankelijk zijn van welke politieke partij of organisatie dan ook.”

Karskens is geschorst om klachten over onder meer “grensoverschrijdend gedrag”. Hij ontkende dit zelf op X en sprak over “valse en anonieme aantijgingen”.

Volgens Karskens werd hij er ook van beschuldigd dat presentatrice Raisa Blommestijn is weggepest. In een brief aan de Ledenraad van ON!, die hij op X deelde, ontkent hij dat hij Blommestijn eerder dit jaar heeft verboden te twitteren. De presentatrice zei zelf dat ze in januari was opgestapt omdat hij haar een ultimatum had gesteld. Het vertrek van Karskens is reden voor Blommestijn om weer terug te keren bij de omroep, deelde ze zaterdag op X.

LEES OOK
NPO trekt twee opgelegde boetes aan Ongehoord Nederland in
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×