Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 01:55 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAdvocaten CrowdStrike: Delta Air Lines weigerde hulp na computerstoring

Advocaten CrowdStrike: Delta Air Lines weigerde hulp na computerstoring

AUSTIN – Delta Air Lines weigerde hulp van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, toen vorige maand duizenden vluchten vanwege een computerstoring moesten worden geannuleerd. Dat hebben advocaten van CrowdStrike aan Delta laten weten.

CrowdStrike-topman George Kurtz nam persoonlijk contact op met de topman van Delta om hulp aan te bieden, toen de problemen zich voordeden. Hij kreeg echter geen antwoord, volgens de advocaten.

De wereldwijde computerstoring werd veroorzaakt door een fout in een automatische update van CrowdStrike. Delta werd van alle luchtvaartmaatschappijen het zwaarst getroffen door de storing.

Delta Air Lines heeft waarschijnlijk een half miljard dollar schade geleden door de storing, die medio juli ontstond. In een afzonderlijke verklaring per mail zegt CrowdStrike te hopen dat Delta “ermee instemt om samen te werken aan een oplossing”. Delta was niet direct beschikbaar voor commentaar.

LEES OOK
KLM biedt alle gedupeerde reizigers omboekingsvoorstel na storing
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×