Clicky

maandag 9 september 2024 - 18:17 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBitcoin en ether kelderen naar laagste niveaus in maanden

Bitcoin en ether kelderen naar laagste niveaus in maanden

SINGAPORE – De koersen van de cryptomunten bitcoin en ether zijn maandag gekelderd naar de laagste niveaus in maanden. Ook de twee bekendste en meest verhandelde digitale munten ter wereld kampen met een vlucht naar veiligere beleggingen, nu risicovollere investeringen zoals aandelen en crypto’s uit de gratie zijn gevallen door de vrees voor een recessie in de Amerikaanse economie.

De bitcoin, de grootste cryptomunt ter wereld, raakte maandagochtend dik 9 procent aan waarde kwijt tot zo’n 53.800 dollar. Dat is de laagste koers sinds eind februari. Ook andere cryptomunten gingen mee omlaag.

Ether, de op een na grootste cryptomunt ter wereld, werd bijna 15 procent minder waard en zakte tot het laagste niveau sinds half januari. Kleinere digitale munten als XRP en litecoin lieten koersdalingen zien van rond de 11 procent.

Volgens gegevens van CoinGecko zagen de cryptomarkten in de afgelopen 24 uur zo’n 270 miljard dollar aan waarde verdampen. De bitcoin leed in de afgelopen week al het grootste verlies sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022. De digitale munt, die in maart nog een recordniveau bereikte van bijna 74.000 dollar, staat voor dit jaar nog wel op een winst van meer dan 20 procent.

LEES OOK
Zowel omzet als winst daalden fors voor Vos Logistics in 2023
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×