Clicky

maandag 9 september 2024 - 16:54 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOverheid roept Nederlanders in Libanon opnieuw op weg te gaan

Overheid roept Nederlanders in Libanon opnieuw op weg te gaan

DEN HAAG – Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nederlanders in Libanon opnieuw opgeroepen het land te verlaten. “In de afgelopen dagen is de situatie verder verslechterd en is de kans op escalatie van het conflict tussen Israël en Hezbollah verder toegenomen”, schrijft de Nederlandse ambassade in Beiroet in een e-mail.

Vorige zondag, na de raketaanval op het dorp Majdal Shams in de door Israël bezette Golanhoogten, stuurde Buitenlandse Zaken een soortgelijk bericht aan Nederlanders in Libanon. Net als deze keer schreef de ambassade in Beiroet: “Als de situatie in Libanon verder verslechtert, dan moet u er rekening mee houden dat het niet meer mogelijk is om het land te verlaten. Ook kunnen in dat geval communicatiekanalen zoals internet en telefonie uitvallen.”

Het advies is en blijft “het land te verlaten nu dat nog kan”. Een escalatie kan plotseling gebeuren, aldus de ambassade. “Het besluit om te blijven of om te vertrekken is uw eigen verantwoordelijkheid.”

LEES OOK
Israël roept diplomaten terug om erkenning Palestijnse staat
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×