Clicky

maandag 9 september 2024 - 16:56 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBeeld Anne Frank in Amsterdam opnieuw beklad

Beeld Anne Frank in Amsterdam opnieuw beklad

AMSTERDAM – Een beeld van Anne Frank op het Merwedeplein in Amsterdam-Zuid is opnieuw beklad. De politie bevestigt berichtgeving van AT5 hierover.

Op een foto op de website van de stadszender is te zien dat er met rode verf Free Gaza op de sokkel van het beeld is geschreven. Ook de handen van de beeltenis van Anne Frank zijn rood gemaakt. Op 9 juli werd het beeld ook al eens beklad.

Een voorbijganger zou de bekladding zondagochtend hebben ontdekt. De politie heeft de zaak in onderzoek, meldt een woordvoerder. Volgens AT5 zal de calamiteitendienst van de gemeente het beeld schoonmaken, een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema bevestigt dit. Ze noemt de bekladding “respectloos” en laat weten dat de gemeente aangifte gaat doen.

Het is zondag precies tachtig jaar geleden dat Anne Frank en haar familie werden opgepakt door de Duitse bezetters. Of de bekladding hiermee verband houdt, is nog onbekend, maar de politie neemt dit wel mee in het onderzoek, aldus de woordvoerder.

LEES OOK
Actievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×