Clicky

maandag 9 september 2024 - 17:01 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartGrote staking dreigt in havens VS

Grote staking dreigt in havens VS

NEW YORK – Havenarbeiders in de Verenigde Staten dreigen met een grote staking omdat gesprekken met werkgevers over een forse loonsverhoging vastzitten. De staking zou havens langs de Amerikaanse oostkust en de Golf van Mexico treffen.

De gesprekken over een nieuwe cao liggen al sinds juni stil, nadat de vakbond voor havenarbeiders verder overleg had afgeblazen. De vakbond zegt nu begin september te praten met leden over de definitieve looneisen en dan ook mogelijke stakingen te bespreken als er voor 30 september geen deal is. Dat zou betekenen dat er vanaf 1 oktober gestaakt kan worden in grote havens als Boston en Houston.

De havenarbeiders willen een forse loonsverhoging om zo de inflatie te compenseren. Ook willen ze een deel van de winsten die rederijen maken door de hoge vrachttarieven als gevolg van de grote vraag naar containervervoer en de verstoringen van de scheepvaart door de onrust in de Rode Zee door de aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen. Maar de vakbond en werkgevers zouden nog ver van elkaar af staan over de eisen in het loonconflict.

LEES OOK
Politico: Oekraïne mag wapens VS gebruiken tegen doelen in Rusland
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×