Clicky

woensdag 18 september 2024 - 11:14 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsArnold Karskens bij Ongehoord Nederland op non-actief na klachten

Arnold Karskens bij Ongehoord Nederland op non-actief na klachten

HILVERSUM – Voorzitter Arnold Karskens van Ongehoord Nederland is door de Raad van Toezicht op non-actief gesteld. Dat laat de omroep weten op X. De aanleiding is “een aantal serieuze klachten vanuit de eigen organisatie over zijn functioneren”.

De klachten worden nader onderzocht, laat de omroep weten, “maar zijn van dien aard dat de Raad van Toezicht in afstemming met de Ledenraad deze stap genomen heeft”. Karskens heeft per direct zijn werkzaamheden moeten neerleggen en mag geen contact opnemen met “bij en voor Ongehoord Nederland werkzame en betrokken personen”, schrijft ON!.

Karskens deelt het nieuws zelf ook op X en spreekt van “valse en anonieme aantijgingen” en een “coup”. Volgens de Raad van Toezicht is daarvan “absoluut geen sprake”.

Presentatrice Raisa Blommestijn maakt zaterdag ook bekend terug te keren bij de omroep. Zij stopte begin dit jaar nadat Karskens haar had gevraagd te stoppen met het geven van haar mening op X. “Gelukkig wordt nu door de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur met terugwerkende kracht erkend dat ik onheus bejegend ben. Zij hebben mij gevraagd terug te keren naar de omroep, iets dat ik heb toegezegd na de non-actiefstelling van Karskens”, aldus Blommestijn op X.

LEES OOK
NPO trekt twee opgelegde boetes aan Ongehoord Nederland in
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

TLN: Kabinet mist 1,4 miljard in begroting voor infrastructuur

ZOETERMEER - Er is elk jaar 1,4 miljard euro meer nodig voor het op peil houden van onze infrastructuur dan nu door het kabinet...
×