Clicky

maandag 9 september 2024 - 11:57 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & Verkeer'Klassiek druk' op Europese wegen op tweede zwarte zaterdag

‘Klassiek druk’ op Europese wegen op tweede zwarte zaterdag

UTRECHT – De ANWB ziet dat het zaterdagochtend “klassiek druk” is op de Europese wegen op de tweede zwarte zaterdag van het jaar, aldus een woordvoerder. Het is zowel druk door vertrekkend als terugkerend vakantieverkeer.

De drukste weg is zoals verwacht de Autoroute du Soleil (A7) in Frankrijk, waar tussen Lyon en Orange rond 12.00 uur anderhalf uur vertraging is.

Ook in Oostenrijk is het heel druk op de weg, met anderhalf uur oponthoud tussen Salzburg en Bischofshofen. Op de A2 in Zwitserland staat verkeer dat van noord naar zuid rijdt anderhalf uur vast vanwege een ongeluk dat vlak na de Gotthardtunnel is gebeurd.

Ook in Italië is het druk op de weg. Terugkerend vakantieverkeer moet vanaf het Gardameer op de A22 rekenen op een uur vertraging. Richting de kust is het tussen Bologna en Rimini anderhalf uur aanschuiven.

Het drukste moment van de dag moet nog komen, verwacht de ANWB-woordvoerder. Vorige zaterdag stond op het hoogtepunt ongeveer 830 kilometer file in Frankrijk. Dat was minder dan de jaren ervoor op zwarte zaterdag.

LEES OOK
Files op wegen richting Duitsland door grenscontroles
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Van Eck Transport verkoopt activiteiten aan TransMission

VEENENDAAL - Van Eck Transport, een vertrouwd familiebedrijf uit Veenendaal met een rijke historie die teruggaat tot 1918, heeft per 1 oktober 2024 zijn...
×