Clicky

maandag 9 september 2024 - 10:08 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTrump beschouwt gevangenenruil als overwinning voor Poetin

Trump beschouwt gevangenenruil als overwinning voor Poetin

WASHINGTON – De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft de grote gevangenenruil tussen Rusland en het Westen omschreven als een “overwinning” voor de Russische president Vladimir Poetin. Door die ruil werden donderdag drie Amerikanen en dertien anderen in Russische gevangenschap vrijgelaten.

“De Russen hebben een geweldige deal gesloten. Ik ga die niet bekritiseren, want het is goed dat ze thuis zijn, maar ze hebben een fenomenale deal gekregen en dat schept een heel slecht precedent”, aldus Trump in een interview met Fox Business. Het Westen stuurde tien mensen naar Rusland, onder wie een man die in Duitsland een moord pleegde voor de Russische inlichtingendienst FSB.

Trump noemt het “schitterend” dat Evan Gershkovich, een journalist van The Wall Street Journal, is teruggekeerd naar de Verenigde Staten. Maar hij zei ook dat “deze deals zo slecht zijn, dat deze deals leiden tot enorme ontvoeringen”. Trump verklaarde eerder meermaals dat hij Gershkovich vrij zou krijgen en gebruikte het gevangenschap van de journalist om de huidige president Joe Biden te bekritiseren.

LEES OOK
Rusland kondigt tests aan met tactische nucleaire wapens

De Republikeinse presidentskandidaat reageerde donderdag ook al op de ruil via zijn platform The Truth Social. Hij suggereerde dat Rusland geld had gekregen. De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan zei tegen journalisten dat geen geld of sancties waren gebruikt om de deal te sluiten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Gewonden na frontale botsing met vrachtwagen [+foto]

TILBURG - Op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg is maandagochtend rond 08:30 uur een ernstig ongeval gebeurd. Een automobilist kwam...
×