Clicky

maandag 9 september 2024 - 10:09 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerFNV Spoor verrast over reorganisatieplan NS

FNV Spoor verrast over reorganisatieplan NS

UTRECHT – Vakbond FNV Spoor reageert verrast op het reorganisatieplan van de Nederlandse Spoorwegen. De NS meldde donderdag via natuurlijk verloop 500 banen te willen schrappen op het hoofdkantoor om zo kosten te besparen.

Volgens FNV Spoor is in april nog gesproken met de spoorwegmaatschappij en heeft de NS toen aangegeven het personeelsbestand uit te willen breiden.

Daarbij verwijst de bond naar plannen van de NS om in 2025 meer treindiensten te verzorgen. “NS heeft toen benadrukt dat ze niet het plan hadden meer te doen met hetzelfde aantal, laat staan met minder mensen”, aldus FNV Spoor in een nieuwsbrief aan vakbondsleden. “Wij zien het grote risico dat de werkdruk zal toenemen en dat er taken blijven liggen, wat weer ten koste van de dienstregeling en service zal gaan.”

De NS geeft aan nog altijd meer mensen nodig te hebben voor het uitvoeren van de dienstregeling, om zo meer treinen te kunnen laten rijden. Dat heeft het spoorbedrijf ook laten weten aan vakbonden, meldt een woordvoerder.

LEES OOK
FNV: Voorzichtig optimisme na veiligheidsmaatregelen station Emmen

“De besparingen die we hebben aangekondigd hebben betrekking op functies op het hoofdkantoor”, benadrukt de zegsman. Volgens hem zal de reorganisatie dan ook niet leiden tot meer werkdruk “bij collega’s in de trein en in de werkplaatsen”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Gewonden na frontale botsing met vrachtwagen [+foto]

TILBURG - Op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg is maandagochtend rond 08:30 uur een ernstig ongeval gebeurd. Een automobilist kwam...
×