Clicky

maandag 9 september 2024 - 09:27 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsStrafbeschikking voor dodelijk arbeidsongeval bij onkruidbestrijdingswerkzaamheden

Strafbeschikking voor dodelijk arbeidsongeval bij onkruidbestrijdingswerkzaamheden

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een strafbeschikking in de vorm van een geldboete van 30.000 euro opgelegd aan een aannemersbedrijf in infrastructuur en groenvoorziening uit Alphen aan den Rijn, wegens een dodelijk arbeidsongeval. Tevens heeft het bedrijf aan de nabestaanden van het slachtoffer een schadevergoeding betaald.

Op 19 juni 2019 werd een 27-jarige werknemer van het bedrijf, tijdens het uitvoeren van onkruidbestrijdingswerkzaamheden op een midden geleider tussen de rijbanen van de Middel Broekweg in Naaldwijk, aangereden door een auto en kwam hierbij om het leven.

Naar aanleiding van dit ongeval heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) een strafrechtelijk onderzoek verricht. Op grond van de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek is het OM van oordeel dat het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet en de daarop berustende bepalingen.

Het bedrijf had onvoldoende maatregelen genomen om een veilige werkplek voor de werknemer te creëren. De werknemer droeg een veiligheidshesje, maar er was niet gekozen voor een rijdende afzetting of andere maatregelen om het aanrijdgevaar op een adequate wijze te beperken.

LEES OOK
OM eist 8 jaar cel voor verkeersongeluk met vier doden in Oud Gastel

Het bedrijf heeft vanaf het begin van het onderzoek medewerking verleend. Bovendien zijn de benodigde lessen getrokken en passende maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Zo is het bedrijf gecertificeerd op trede 3 van de veiligheidsladder en voert het continu verbeteringen door met het oog op de veiligheid.

Een strafbeschikking ter hoogte van 30.000 euro is volgens het OM, gelet op alle feiten en omstandigheden, een passende afdoening van deze strafzaak.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Machinist asfalteermachine gewond na aanrijding met vrachtwagen op A58 [+foto]

MOLENSCHOT - Op de A58 bij Molenschot vond zondagochtend een aanrijding plaats tussen een asfalteermachine en een vrachtwagen. Die waren daar allebei aan het...
×