Clicky

maandag 9 september 2024 - 09:29 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHalsema: hoop op menselijkheid in reactie Faber over Mikael

Halsema: hoop op menselijkheid in reactie Faber over Mikael

AMSTERDAM – De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zegt nog te wachten op een officiële reactie van migratieminister Marjolein Faber over de zaak rond de in Nederland geboren Mikael (11) en zijn Armeense moeder. “We wachten op de officiële reactie van de minister en hopen dat daaruit wel de menselijkheid spreekt die zo node mist in de persreactie”, aldus de burgemeester.

De Raad van State bepaalde eerder deze week dat de twee niet in Nederland mogen blijven. Een woordvoerder van Faber liet vrijdag weten niets te kunnen doen voor Mikael en zijn moeder en dat de verantwoordelijkheid ligt bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Halsema riep Faber eerder op om te overleggen met de IND over de zaak, maar Fabers woordvoerder zei daar geen ruimte voor te zien.

Ook Mikael zelf en zijn moeder blijven afwachten, laat woordvoerder van de familie Guy Loyson weten. “We hopen nog steeds op een wondertje.”

LEES OOK
Politie ontmantelt internationaal ransomware-netwerk

Faber zei vrijdag op X verder dat ze “strijdbaar” is om “het stapelen van gerechtelijke procedures aan te pakken”. Defence for Children wijst erop dat het de toenmalige staatssecretaris zelf was die in hoger beroep ging nadat de rechtbank in 2021 had geoordeeld dat de IND Mikaels verblijfsaanvraag niet had mogen afwijzen. “De procedure bij de Raad van State heeft vervolgens meer dan 2,5 jaar geduurd.”

“De minister is politiek eindverantwoordelijk”, zegt een woordvoerster van de kinderrechtenorganisatie verder. “Als ze kan beslissen tot een afwijzing van de verblijfsvergunning, kan ze ook iets anders beslissen.” Volgens de organisatie moet Faber “het belang van het kind in ogenschouw nemen”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Machinist asfalteermachine gewond na aanrijding met vrachtwagen op A58 [+foto]

MOLENSCHOT - Op de A58 bij Molenschot vond zondagochtend een aanrijding plaats tussen een asfalteermachine en een vrachtwagen. Die waren daar allebei aan het...
×