Clicky

maandag 9 september 2024 - 16:58 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesLineage breidt voetafdruk in België uit door strategische overname van Luik Natie

Lineage breidt voetafdruk in België uit door strategische overname van Luik Natie

AMSTERDAM – Lineage Inc., ’s werelds grootste globale temperatuur gecontroleerde warehouse REIT, maakte vandaag, vrijdag 2 augustus 2024, bekend dat het de overname heeft afgerond van Luik Natie, een aanbieder van gekoelde opslag- en transportdiensten gevestigd in de haven van Antwerpen-Brugge, België. Deze strategische overname versterkt de aanwezigheid van Lineage in België en vergroot de huidige operationele mogelijkheden in de regio.

Luik Natie exploiteert een verzameling faciliteiten op een campus van meer dan 61.000 vierkante meter en wekt – in lijn met Lineage’s voortdurende focus op het verminderen van emissies – het grootste deel van zijn eigen energie op uit wind, zon en batterijen. De campus voorziet in geavanceerde vries- en koeldiensten om bederfelijke goederen vers te houden en mogelijkheden voor containeropslag. Daarnaast omvat de campus een transportdivisie en biedt zij expeditiediensten aan, waardoor een geïntegreerde oplossing voor de gehele supply chain wordt geboden.

“De strategische ligging van Luik Natie in de haven van Antwerpen-Brugge – de tweede grootste haven in Europa – zal onze huidige transport- en opslagdiensten in Belgie en Europa helpen ondersteunen”, aldus Harld Peters, President van Europa bij Lineage. “Deze overname is een belangrijke stap in onze aanhoudende inspanningen om de wereldwijde voedselconserveringsindustrie te innoveren, met als doel de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen te handhaven.”

LEES OOK
Van Duijn Transport heeft Kees Vlieland Transport overgenomen

“De overname van Luik Natie door Lineage is een strategische zet die de aanwezigheid van Lineage in Europa vergroot en nieuwe kansen biedt voor beide bedrijven. Door onze krachten te bundelen, kunnen we klanten betere en efficiëntere logistieke oplossingen bieden”, aldus Stefaan Verhelst, Managing Director van Luik Natie.

Dit is Lineage’s eerste overname na zijn beursgang op 25 juli 2024 en bouwt voort op Lineage’s sterke track record van groei door middel van kwalitatief hoogwaardige overnames. Deze overname toont Lineage’s commitment om wereldwijde voedsel- en retail sectoren te ondersteunen, met behulp van een netwerk van meer dan 480 faciliteiten wereldwijd.

Lineage werkte nauw samen met Seven Lakes Partners, die optraden als financieel adviseurs voor het verkoopproces.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×