Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:18 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTurkije blokkeert toegang tot Instagram, geeft geen reden

Turkije blokkeert toegang tot Instagram, geeft geen reden

ANKARA – Turkije heeft de toegang tot socialmediaplatform Instagram geblokkeerd. Dat meldt de Turkse autoriteit voor informatietechnologie en communicatie, die daarvoor geen reden noemt en ook niet zegt hoelang het verbod geldt. Een hoge Turkse functionaris beschuldigde het platform eerder deze week van “censuur” van posts rond de dood van de Palestijnse ex-premier en Hamasleider Ismail Haniyeh.

Op X schreef Fahrettin Altun, hoofd communicatie van president Recep Tayyip Erdogan, woensdag dat Instagram actief voorkomt dat mensen berichten posten met condoleances voor het overlijden van Haniyeh. Instagram meldt niet welk beleid daarmee geschonden wordt, stelde Altun. “Dit is censuur”, zei hij.

Ook de mobiele app van het platform is ontoegankelijk in het land. Gebruikers in Turkije klagen op X dat hun feed op Instagram niet bijgewerkt wordt. Journalisten van het Franse persbureau AFP bevestigen dat.

Volgens Turkse media zijn er meer dan 50 miljoen Instagramgebruikers in Turkije, op een populatie van 85 miljoen mensen. Het is niet de eerste keer dat de Turkse autoriteiten de toegang tot socialmedia hebben geblokkeerd. Tussen 2017 en 2020 was Wikipedia geblokkeerd vanwege twee artikelen die een link suggereerden tussen Turkije en extremisme.

LEES OOK
Turkse regering noemt schorsing voetballer Demiral onaanvaardbaar
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×