Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:23 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVoormalig CNN-presentator Don Lemon klaagt Elon Musk aan om afgeblazen deal

Voormalig CNN-presentator Don Lemon klaagt Elon Musk aan om afgeblazen deal

NEW YORK – Voormalig CNN-presentator Don Lemon heeft donderdag miljardair Elon Musk en zijn socialenetwerksite X aangeklaagd. Lemon beweert dat Musk weigerde hem te betalen nadat de topman een geplande samenwerkingsovereenkomst tussen hem en X had afgeblazen, meldt The New York Times.

De presentator stemde in januari in om zijn nieuwe show op X uit te brengen. Musk zou hem jaarlijks 1,5 miljoen dollar betalen voor het exclusief produceren van video’s op X en hem laten delen in de advertentie-inkomsten. Ook zou Lemon extra financiële beloningen krijgen, naarmate zijn account meer volgers kreeg. Musk stemde ook in om de eerste gast in de show van Lemon te zijn.

Het interview in maart liep echter snel uit de hand toen Lemon de miljardair en Tesla-topman vroeg naar zijn drugsgebruik en politiek. Kort daarna annuleerde Musk de deal. Hij stuurde een sms naar het management van Lemon om te melden dat het contract was geannuleerd.

Nadat de deal was afgezegd, zei Musk in een bericht op X dat Lemons show gebrek aan originaliteit had. “Zijn aanpak was in wezen gewoon CNN, maar dan op sociale media, wat niet werkt, zoals blijkt uit het feit dat CNN aan het verdwijnen is”, schreef Musk.

LEES OOK
X van Elon Musk volgens Brussel in de fout met blauwe vinkjes

“De bestuurders van X hebben Don gebruikt om hun advertentieverkopen op te krikken, waarna ze hun samenwerking annuleerden en Dons naam door het slijk haalden”, zegt een advocaat van Lemon, in een verklaring.

Lemon, een van de bekendste CNN-presentatoren, werd in april vorig jaar ontslagen bij de omroep, na zeventien jaar bij het kabeltelevisienetwerk. Hij is naar eigen zeggen aan de kant geschoven zonder dat iemand van CNN het had aangekondigd of erover had overlegd. Lemon raakte eerder in opspraak over vermeende seksistische uitspraken en vermeend grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwen tijdens zijn loopbaan bij CNN.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×