Clicky

maandag 9 september 2024 - 16:55 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartMaiden flight Airbus A321neo van KLM geslaagd

Maiden flight Airbus A321neo van KLM geslaagd

HAMBURG/AMSTELVEEN – De eerste KLM-vlucht met de nieuwe Airbus A321neo op Hamburg-Finkenwerder Airport is met succes voltooid.

Deze cruciale vlucht werd uitgevoerd door een bekwame bemanning van Airbus-testpiloten en testingenieurs, met als hoofddoel het testen van waarschuwings- en waarschuwingssystemen en het uitvoeren van controles die op de grond niet mogelijk zijn.

Het vliegtuig werd gevlogen van de laagste vliegbare snelheid naar de maximaal toegestane snelheid, zodat alle systemen optimaal functioneren.

“Dit is nog maar het begin van vele testvluchten voordat we dit geavanceerde vliegtuig de komende weken officieel verwelkomen in onze vloot”, meldt KLM op LinkedIN.

De introductie van de A321neo markeert een belangrijke mijlpaal in de vlootvernieuwing van KLM, in lijn met het sectorplan ‘Schoner, stiller, efficiënter’. Deze nieuwe vliegtuigen zijn aanzienlijk stiller dan de huidige generatie vliegtuigen en resulteren in een vermindering van 21 procent van de CO2-uitstoot per passagierskilometer, aldus KLM.

LEES OOK
KLM vraagt parttimevliegers meer uren te vliegen vanwege pilotentekort
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×