Clicky

maandag 16 september 2024 - 19:27 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHond speelde mogelijk rol bij incident met wolf in Austerlitz

Hond speelde mogelijk rol bij incident met wolf in Austerlitz

UTRECHT – Bij het incident woensdag in Austerlitz, waarbij een meisje vermoedelijk door een wolf omver is gelopen of geduwd, heeft mogelijk ook een loslopende hond een rol gespeeld. Dat meldt de provincie Utrecht op basis van aanvullende informatie die ze over het incident heeft gekregen. “Deze vermoedelijke wolf heeft daarbij het jonge kind met kracht overlopen”, meldt een provinciewoordvoerder.

Wolvenexpert Dick Klees, een van de adviseurs van de provincie, zei tegen de NOS dat de nieuwe informatie reden is om het eerdere advies om de wolf af te schieten in te trekken. De wolf zou op de hond zijn afgegaan en daardoor “lijkt het incident minder erg dan gedacht”, aldus Klees.

De provincie is nog in afwachting van het volledige op schrift gestelde advies van de Zoogdierenvereniging over de wolf, maar ziet geen reden om te stoppen met het voorbereiden van een vergunningsaanvraag tot afschot. “Het heeft er alle schijn van dat sprake is van een wolf die problematisch gedrag vertoont, namelijk door in meerdere gevallen contact te maken met mensen, waaronder jonge kinderen, en honden”, aldus de provincie. “Door de ernst van de situatie willen we hoe dan ook maximaal voorbereid zijn om te kunnen ingrijpen wanneer het nodig is.”

LEES OOK
Huizenprijzen stijgen het hardst in Utrecht

Na het incident woensdag bij Austerlitz gaf de provincie het “dringende advies” niet met kleine kinderen naar de bossen van de Utrechtse Heuvelrug te komen. “Maar we adviseren ook om extra alert te zijn wanneer je met honden de bossen bij Zeist, Woudenberg, Leusden en Utrechtse Heuvelrug wilt ingaan. Houd daarbij in ieder geval honden aangelijnd en dichtbij”, zegt de provinciewoordvoerder.

Hij voegt eraan toe dat provincie en gemeenten niet gaan controleren op de aanwezigheid van mensen met kleine kinderen in de bossen. Handhaving is er wel op een deel van landgoed Den Treek. De burgemeester van de gemeente Leusden heeft dit gebied na eerdere incidenten met een wolf op 18 juli via een noodbevel tijdelijk afgesloten. Op 6 juli nam een wolf in dit gebied een hondje mee. Anderhalve week later beet een wolf een meisje in haar zij.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×