Clicky

maandag 9 september 2024 - 09:33 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerPakketbezorger DHL ziet activiteiten in Duitsland aantrekken

Pakketbezorger DHL ziet activiteiten in Duitsland aantrekken

BONN – De Duitse post- en pakketbezorger DHL Group heeft de activiteiten op de Duitse markt zien aantrekken in de eerste helft van dit jaar. Dat kwam vooral door de grotere vraag naar het verzenden van pakketten op de thuismarkt. Op andere gebieden zoals internationale pakketbezorging, wereldwijde logistieke dienstverlening en vrachtvervoer blijft het moederbedrijf van Deutsche Post last houden van de afkoelende wereldeconomie.

De omzet van Post & Pakket Duitsland steeg in de eerste helft van 2024 met 2,8 procent tot ongeveer 8,4 miljard euro. Het bedrijfsresultaat van de Duitse activiteiten steeg met bijna een kwart naar 324 miljoen euro. Bij de Express-divisie, die zich op het buitenland richt, daalde het bedrijfsresultaat echter met ruim een ​​kwart tot 1,3 miljard euro.

Vooral bedrijven maken gebruik van expresdiensten om belangrijke documenten of reserveonderdelen te verzenden. Nu de wereldeconomie verzwakt, gaat het met de expresdiensten van DHL slechter. Ook de vrachtactiviteiten ontwikkelden zich negatief.

LEES OOK
Omzet industrie ruim twee procent lager, transportindustrie grootste daler

De totale omzet van de groep nam in de eerste zes maanden van het jaar licht af met 0,3 procent tot 40,9 miljard euro. Het bedrijfsresultaat zakte echter met dik 20 procent naar ongeveer 2,7 miljard euro. Voor het hele jaar handhaafde het bedrijf wel de verwachting van een bedrijfsresultaat van tussen de 6 miljard en 6,6 miljard euro.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Machinist asfalteermachine gewond na aanrijding met vrachtwagen op A58 [+foto]

MOLENSCHOT - Op de A58 bij Molenschot vond zondagochtend een aanrijding plaats tussen een asfalteermachine en een vrachtwagen. Die waren daar allebei aan het...
×