Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:26 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPiloot neergestort vliegtuigje A58 is 67-jarige man uit Roosendaal

Piloot neergestort vliegtuigje A58 is 67-jarige man uit Roosendaal

RUCHPEN – De piloot die woensdag met zijn lesvliegtuig neerstortte op de A58 en overleed is een 67-jarige man uit het nabije Roosendaal in Noord-Brabant. Dat laat de politie donderdag desgevraagd weten.

Door het ongeluk was de snelweg langere tijd afgesloten, verkeersregelaars leidden mensen om. Twee van hen moesten daarbij “voor hun leven opzijspringen” toen een automobilist op hen inreed, aldus een woordvoerder van de politie.

Het is niet duidelijk of de bestuurder in kwestie rond 17.00 uur bewust inreed op de verkeersregelaars, of dat hij hen niet had gezien. De 43-jarige man uit Oudenbosch werd aangehouden en bleek dronken te zijn. Zijn verklaring wordt nog opgenomen, hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Het ongeluk met het eenmotorige vliegtuigje gebeurde aan het begin van de woensdagmiddag. Het was vertrokken vanaf Breda Airport, concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid uit de eerste onderzoeksbevindingen. De piloot had vlieglessen, hij was de enige inzittende.

LEES OOK
Storing Vlaketunnel (A58) houdt aan, oorzaak nog niet gevonden

Verder onderzoek moet uitwijzen waardoor het toestel neerstortte op de snelweg. Er vielen geen andere slachtoffers, wel werd een auto geraakt door brokstukken.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×