Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 05:22 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRusland laat Amerikanen Gershkovich en Whelan vrij

Rusland laat Amerikanen Gershkovich en Whelan vrij

MOSKOU – Rusland gaat de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich van de Wall Street Journal en de Amerikaanse oud-marinier Paul Whelan vrijlaten als onderdeel van een grote gevangenenruil met de Verenigde Staten, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Die melden ook dat de mannen onderweg zijn naar bestemmingen buiten Rusland.

De Verenigde Staten en bondgenoten zouden in ruil voor in ieder geval deze twee Amerikanen meerdere gevangenen vrijlaten. Het is niet direct duidelijk om welke personen het gaat.

In het Westen zitten meerdere Russen gevangen. Moskou heeft eerder interesse getoond in Vadim Krasikov. Hij heeft in Duitsland een levenslange celstraf gekregen voor de moord op een Tsjetsjeens-Georgische dissident in 2019.

Russische en andere media schreven de laatste dagen dat een ruil aanstaande was. Het zou gaan om de grootste uitruil van gevangenen sinds de Koude Oorlog. Rusland laat mogelijk twintig tot dertig politieke gevangenen vrij, berichtte The Moscow Times.

Het Kremlin wilde donderdag niet reageren op de geruchten over een gevangenenruil. “Ik heb nog steeds geen commentaar op dit onderwerp”, zei een woordvoerder.

LEES OOK
Politici verontrust over vermeende Russische geldstromen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×