Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:10 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRSF na dood Al Jazeera-journalisten: nood nog nooit zo hoog

RSF na dood Al Jazeera-journalisten: nood nog nooit zo hoog

PARIJS – Journalistenorganisatie Reporters Sans Frontières (RSF) maakt zich zorgen over het lot van journalisten in de Palestijnse gebieden, staat in een verklaring op X.

Volgens de belangenorganisatie “is de noodzaak om journalisten in Palestina te beschermen nog nooit zo hoog geweest”. Het statement komt een dag nadat Al Jazeera-journalist Ismail al-Ghoul en zijn cameraman Rami al-Rifi omkwamen door Israëlisch vuur.

Een topman van de Qatarese nieuwszender noemde hun dood een “gerichte actie” van de Israëlische strijdkrachten (IDF). Volgens RSF “sluiten journalisten Ismail al-Ghoul en Rami al-Rifi aan bij een lange lijst van journalisten die in Gaza zijn omgekomen”.

Volgens het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ), een internationale belangenorganisatie voor journalisten, zijn er sinds het begin van de Gazaoorlog 111 journalisten en mediawerkers gedood door (lucht)aanvallen van het Israëlische leger.

Begin februari omschreef CPJ-voorzitter Jodie Ginsberg het huidige conflict tussen Israël en Hamas al als “dodelijkste conflict ooit voor journalisten die het CPJ ooit heeft gevolgd” sinds het in 1992 begonnen is met de tellingen.

LEES OOK
Hamas gaf bewakers gijzelaars in Gaza in juni nieuwe instructies
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×