Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:10 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsCaroline van der Plas maant achterban tot rust na Flodder-grap

Caroline van der Plas maant achterban tot rust na Flodder-grap

DEVENTER – BBB-leider Caroline van der Plas heeft haar achterban opgeroepen geen nare berichten op sociale media te sturen naar collega-parlementariër Habtamu de Hoop. Het GroenLinks-PvdA-kamerlid maakte woensdagavond in De Slimste Mens een grapje door bij een foto van Ma Flodder de naam Caroline van der Plas te noemen. Dit leidde tot boze reacties van Van der Plas-fans op sociale media.

“Dank aan de mensen die mij steunen, maar geen bagger uitstorten over @HabtamudeHoop a.u.b.”, schrijft Van der Plas op X. “Ik heb er geen moeite mee. Ik vind hem toffe vent en hij is pertinent niet onaardig. Wij kunnen het goed vinden met elkaar. Politiek vaak oneens, maar persoonlijk prima kerel.”

Als volgers met Van der Plas in discussie gaan over haar statement, voegt de BBB-voorvrouw hier nog aan toe: “Mensen hebben de afgelopen jaren veel ergere dingen over en tegen mij gezegd. Niet te zwaar aan tillen. Ik vond het zelf best grappig.”

LEES OOK
Van der Plas dreigt te vertrekken bij gedwongen krimp veestapel

Habtamu de Hoop kreeg eerder dit jaar ook veel negatieve reacties op sociale media nadat Vandaag Inside-tafelgast Johan Derksen stelde dat de in Ethiopië geboren parlementariër “geen Fries” zou zijn. De opmerkingen van Derksen leidden tot meer dan duizend meldingen bij een antiracismebureau. Ook veroordeelden toenmalig demissionair premier Mark Rutte en de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme de uitlatingen van Derksen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×