Clicky

donderdag 19 september 2024 - 00:51 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartTransavia vliegt tot en met maandag niet meer naar Beiroet

Transavia vliegt tot en met maandag niet meer naar Beiroet

SCHIPHOL – Transavia vliegt tot en met maandag 5 augustus niet meer naar Beiroet door de opgelopen spanningen in Libanon. De budgetmaatschappij was tot voor kort de enige die vanaf Schiphol naar de Libanese hoofdstad vloog.

Eerder schortte Transavia de vluchten op tot aanstaande donderdag, maar ook de komende dagen mijdt de luchtvaartmaatschappij Libanon uit voorzorg.

Ook andere luchtvaartmaatschappijen zoals Air France en Lufthansa hebben onlangs vluchten naar Libanon geschrapt. Dinsdag deden het Griekse Aegean Airlines en het Duitse Condor dit ook.

De spanningen in Libanon zijn opgelopen sinds een raketaanval zaterdag op Majdal Shams, een door Israël geannexeerde stad in de Golanhoogten. Twaalf tieners kwamen daarbij om. Sinds die aanval werd gevreesd voor een vergeldingsaanval. Dinsdagavond meldde de Israëlische krijgsmacht Hezbollahcommandant Fuad Shukr gedood te hebben bij een aanval op Beiroet.

Transavia zegt de veiligheidssituatie in de regio nauwlettend te blijven volgen. De vliegmaatschappij gaat tijdelijk ook niet naar twee andere steden in het Midden-Oosten, Tel Aviv in Israël en Amman in Jordanië. Vluchten daarnaartoe waren volgens Transavia al eerder geschrapt omdat de vraag naar vluchten naar die steden was stilgevallen. Tot en met begin november vliegt de luchtvaartmaatschappij niet naar Amman en tot en met eind maart volgend jaar niet naar Tel Aviv.

LEES OOK
Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt [+foto]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×