Clicky

maandag 16 september 2024 - 10:19 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartGrote computerstoring kost Delta Air Lines half miljard dollar

Grote computerstoring kost Delta Air Lines half miljard dollar

ATLANTA – De rekening van de grote computerstoring van eerder deze maand bedraagt bij Delta Air Lines waarschijnlijk een half miljard dollar. Dat heeft topman Ed Bastian van de luchtvaartmaatschappij gezegd tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Daarmee is de schade voor Delta vele malen groter dan voor branchegenoot Air France-KLM. Dat luchtvaartconcern verwachtte een schadepost van rond de 10 miljoen euro. Maar Delta werd veel harder geraakt. De luchtvaartmaatschappij schrapte verspreid over meerdere dagen meer dan 4000 vluchten.

Bastian bood eerder al zijn excuses aan, omdat reizigers zo gedupeerd werden tijdens het drukste reisweekend van de zomer. De Delta-topman legde de schuld bij het “aanzienlijke aantal” bedrijfsprocessen dat afhankelijk was van het Windows-besturingssysteem van Microsoft. De storing werd veroorzaakt door een fout in een automatische update van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike voor deze systemen.

KLM annuleerde vrijdag 19 juli 75 retourvluchten op luchthaven Schiphol, met name van en naar Europese bestemmingen. Topvrouw Marjan Rintel van KLM vond de storing vooral heel vervelend voor de mensen die op die dag met vakantie wilden gaan. KLM had de situatie op Schiphol volgens Rintel vrijdag wel snel weer onder controle.

LEES OOK
Transavia wil publiek opnieuw overtuigen van nut nachtvluchten
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Serieproductie Mercedes-Benz eActros 600 start in november

Daimler Truck, één van ‘s werelds grootste truckfabrikanten, presenteerde zondag in de aanloop naar de vakbeurs IAA Transportation 2024 in Hannover zijn weg naar...
×