Clicky

donderdag 19 september 2024 - 04:09 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAfgelopen kwartaal minder asielzoekers naar Nederland

Afgelopen kwartaal minder asielzoekers naar Nederland

DEN HAAG – Het aantal nieuwe asielzoekers daalt iets. In april, mei en juni hebben 7710 mensen asiel aangevraagd in Nederland. Volgens statistiekbureau CBS waren er in dezelfde maanden vorig jaar 7950 asielverzoeken. Het CBS geeft geen verklaring voor de afname.

Het aantal asielverzoeken is ook lager dan de bijna 9000 in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat is vrij uitzonderlijk. De laatste keer dat er in april, mei en juni minder asielzoekers kwamen dan in januari, februari en maart, was in 2020. Toen was het coronavirus net uitgebroken en werden overal reisbeperkingen opgelegd.

Sinds het begin van dit jaar zijn ruim 22.500 mensen naar Nederland gekomen. Dit zijn niet alleen asielzoekers, maar ook de nareizigers die zich mogen aansluiten bij een familielid dat een verblijfsvergunning heeft gekregen. In de eerste helft van vorig jaar waren er bijna 19.500 nieuwkomers, net als in de eerste zes maanden van 2022.

LEES OOK
Percentage vakbondsleden daalt, relatief veel leden in vervoer en opslag

De meeste asielzoekers in het afgelopen kwartaal kwamen uit Syrië en Irak. Ook waren er relatief veel asielaanvragen van “mensen met een onbekende nationaliteit”. Ook hier geeft het CBS geen verklaring voor.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×