Clicky

maandag 9 september 2024 - 09:27 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSCriminaliteitDuitse Douane neemt 10,4 miljoen onbelaste sigaretten in beslag

Duitse Douane neemt 10,4 miljoen onbelaste sigaretten in beslag [+foto’s]

KIEL/LÜBECK-TRAVEMUNDE/HEILIGENHAFEN – De Duitse Douane heeft op 27 juli 2024 in Kiel 10,4 miljoen stuks onbelaste sigaretten in beslag genomen tijdens een douane-inspectie aan de Skandinavienkai in Lübeck-Travemünde.

De sigaretten werden ontdekt in een onbegeleide trailer die was meegenomen op de veerboot van Letland naar Lübeck-Travemünde.

Onder onbegeleid vrachtvervoer wordt in dit geval verstaan ​​het vervoer van vracht in een oplegger zonder trekker. De trailer staat geparkeerd aan de kade van de vertrekhaven. Vervolgens wordt het door een trekker van het havenbedrijf op het schip gereden en op de plaats van bestemming weer eraf gereden en opgepikt door een transportbedrijf.

“Volgens de vrachtbrief zou de trailer 26 pallets met glasvezelrollen voor België bevatten”, zegt Gabriele Oder, woordvoerster van het hoofddouanekantoor in Kiel.

“Het aantal pallets klopte. Ze waren echter niet beladen met glasvezelrollen, maar met onbelaste sigaretten”, vervolgde Oder.

Foto: Hauptzollamt Kiel

“De fiscale schade bedraagt ​​ongeveer 1,8 miljoen euro. Vorige maand hebben we ook al 10,4 miljoen sigaretten in beslag genomen in een onbegeleide trailer aan de Skandinavienkai in Lübeck”, concludeert Oder.

LEES OOK
Douane treft 30 kilo coke aan in Rotterdamse haven

Het douaneonderzoeksbureau van Hamburg – het hoofdkantoor van Kiel – voert verder onderzoek uit namens het openbaar ministerie van Lübeck.

Belastingontduiking volgens artikel 370 van de Belastingwet (AO) wordt in Duitsland bestraft met een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar of een boete. In bijzonder ernstige gevallen bedraagt ​​de straf een gevangenisstraf van zes maanden tot tien jaar. Zelfs pogingen tot belastingontduiking zijn strafbaar.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Machinist asfalteermachine gewond na aanrijding met vrachtwagen op A58 [+foto]

MOLENSCHOT - Op de A58 bij Molenschot vond zondagochtend een aanrijding plaats tussen een asfalteermachine en een vrachtwagen. Die waren daar allebei aan het...
×