Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:50 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël zegt Hezbollahcommandant aangevallen te hebben in Beiroet

Israël zegt Hezbollahcommandant aangevallen te hebben in Beiroet

TEL AVIV – De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft naar eigen zeggen een Hezbollahcommandant aangevallen in de Libanese hoofdstad Beiroet. Volgens Israël was de man verantwoordelijk voor de aanval op een voetbalveld in Majdal Shams, op de door Israël geannexeerde Golanhoogten. Daarbij kwamen dit weekend twaalf tieners om.

De Israëlische krijgsmacht noemt in de eerste berichten geen naam en vermeldt ook niet of de commandant daadwerkelijk is geraakt. Het zou gaan om een “gerichte aanval” op de man die verantwoordelijk is “voor de moord op de kinderen in Majdal Shams en het doden van vele andere Israëlische burgers”. Details volgen, zo is te lezen op X.

Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant plaatste kort na het eerste statement van de IDF een bericht op X. “Hezbollah heeft een rode lijn overschreden.”

Doelwit

Bij verschillende Israëlische media zijn onbevestigde berichten verschenen dat het doelwit Fuad Shukr was, ook wel bekend als Hajj Mohsin. Hij zou een belangrijke rol spelen in de militaire activiteiten van Hezbollah.

LEES OOK
Netanyahu zegt Rafah desnoods zonder steun VS binnen te gaan

Shukr wordt ook gezocht door de VS, onder meer voor een bomaanslag op Amerikaanse mariniers in Beiroet in 1983. Daarbij kwamen 241 defensiemedewerkers om. De VS hebben een beloning uitgeloofd tot 5 miljoen dollar (4,6 miljoen euro) voor tips.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×