Clicky

maandag 9 september 2024 - 09:36 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerAanrijding vrachtwagen en locomotief Botlek Rotterdam

Aanrijding vrachtwagen en locomotief Botlek Rotterdam [+foto]

Vrachtwagen zou aanstaande maandag ingeruild worden voor nieuwe...

ROTTERDAM – Op de Welplaatweg in Botlek Rotterdam heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen met tanktrailer en een locomotief.

De aanrijding gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang. Locomotief kwam vanaf een bedrijfsterrein de weg overgestoken en de vrachtwagen kwam met ongeveer 70 kilometer per uur aangereden. Door de laagstaande zon zag de chauffeur de trein te laat.

De vrachtwagenchauffeur heeft vol op zijn rem getrapt en naar links gestuurd maar kon de trein net niet ontwijken. De locomotief weegt ongeveer 88 ton. De vrachtwagenchauffeur had net zijn lading gelost dus de trailer was leeg.

De vrachtwagenchauffeur vertelde aan onze fotograaf dat hij drie keer per dag deze weg rijdt maar nog nooit een trein is tegengekomen en nu met de laagstaande zon de trein over het hoofd zag. De chauffeur is met de schrik vrijgekomen.

De chauffeur vertelde dat hij maandag een nieuwe vrachtwagen zou krijgen en dat deze dan ingeruild zou worden…

LEES OOK
Aanrijding met twee vrachtwagens op N331 [+foto's]
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Automobilist zwaargewond nadat hij met auto onder vrachtwagen terechtkomt op A73...

OOSTRUM - Maandagochtend omstreeks 07:45 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding met een vrachtwagen en een personenauto op de A73 ter hoogte...
×