Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:39 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie publiceert de namen van doodgestoken meisjes Southport

Politie publiceert de namen van doodgestoken meisjes Southport

SOUTHPORT – De politie van Merseyside heeft de namen bekendgemaakt van de kinderen die zijn doodgestoken in het Engelse Southport. Het gaat om de 6-jarige Bebe King, Elsie Dot Stancombe van 7 en Alice Dasilva Aguiar van 9 jaar oud. Hun families hebben ook foto’s van de kinderen aan de politie gegeven om te verspreiden.

De drie meisjes werden maandag doodgestoken tijdens een dansles op muziek van Taylor Swift. Een 17-jarige jongen wordt verdacht van de aanval en is aangehouden. Eerder dinsdagmiddag meldde de politie dat nog eens acht kinderen gewond raakten, van wie vijf in kritieke toestand verkeren. Daarnaast raakten twee volwassenen ernstig gewond.

Naast de foto’s heeft de politie ook verklaringen van nabestaanden van twee van de kinderen gedeeld. “Het is niet in woorden uit te drukken hoe kapot onze familie is nu we proberen om te gaan met het verlies van ons kleine meisje Bebe”, zeggen de naasten van Bebe King.

LEES OOK
Moeder stak kinderen Boekel, 10-jarig meisje buiten levensgevaar

Inzamelingsactie

“Blijf lachen en dansen zoals je zo graag doet, onze prinses, zoals we eerder tegen je gezegd hebben, ben je voor altijd onze prinses en daar kan niemand iets aan veranderen”, schrijft de familie van Alice Dasilva Aguiar.

Fans van Taylor Swift hebben met een inzamelingsactie na een dag al meer dan 120.000 pond (142.000 euro) opgehaald voor de families van slachtoffers van de mes-aanval in het Engelse Southport. De teller voor de inzameling op Just Giving loopt nog steeds gestaag op. Het geld is bestemd voor het kinderziekenhuis waar de slachtoffers worden verzorgd en voor gezinnen die een kind zijn verloren en de begrafenis moeten betalen.

De Britse premier Keir Starmer heeft bloemen gelegd in Southport, zo is te zien in Britse media. Dinsdagavond is er een wake voor de slachtoffers.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×