Clicky

maandag 9 september 2024 - 16:57 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartMeer luchtvaartmaatschappijen schrappen vluchten naar Beiroet

Meer luchtvaartmaatschappijen schrappen vluchten naar Beiroet

BEIROET – Het aantal luchtvaartmaatschappijen dat vluchten van en naar Beiroet schrapt stijgt door de spanningen tussen Israël en de zwaar bewapende Libanese sjiitische beweging Hezbollah.

Dinsdag annuleerden het Griekse Aegean Airlines en het Duitse Condor vluchten naar de Libanese hoofdstad.

Transavia, Air France, Lufthansa, Swiss en Eurowings kondigden maandag al annuleringen van vluchten aan. Het Nederlandse Transavia is de enige maatschappij die vanaf Schiphol naar de Libanese hoofdstad vliegt en heeft zijn vluchten in ieder geval tot donderdag geannuleerd.

Sinds een raketaanval zaterdag op de stad Majdal Shams in de door Israël geannexeerde Golanhoogten is de dreiging van een Israëlische aanval op Beiroet en andere delen van Libanon snel toegenomen.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken drong er maandag bij Duitsers sterk op aan het land te verlaten om de dreigende escalatie in het Midden-Oosten. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft al langer een negatief reisadvies voor Libanon.

LEES OOK
Hezbollah: 200 raketten afgevuurd op Israël na dood commandant
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×