Clicky

maandag 9 september 2024 - 09:27 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelKrone en LKW WALTER vieren 40-jarig partnerschap met 40.000ste oplegger

Krone en LKW WALTER vieren 40-jarig partnerschap met 40.000ste oplegger

EMSLAND – KRONE verwelkomde een delegatie van de Oostenrijkse transportorganisatie LKW WALTER voor de ceremoniële overdracht van de 40.000ste oplegger. De twee bedrijven vierden zo hun 40-jarige samenwerking.

Naast de overdracht van het jubileumvoertuig omvatte het bezoek aan Emsland rondleidingen door de KRONE-fabrieken en de productiefaciliteiten voor landbouwmachines.

Bernard Krone, voorzitter van de raad van commissarissen van KRONE Holding SE, en Ingo Geerdes, algemeen directeur van Fahrzeugwerk Bernard KRONE GmbH, verwelkomden Christian Bernegger, CEO van WALTER GROUP Holding AG, en Karl Schauer, Senior Management Director bij LKW WALTER Internationale Transportorganisation AG, evenals Anton Dietrich, algemeen directeur van WALTER LEASING GmbH in Emsland.

Tijdens de overdracht erkende Ingo Geerdes de jarenlange succesvolle samenwerking: “40 jaar partnerschap met LKW WALTER en 40.000 geproduceerde eenheden – deze indrukwekkende cijfers spreken voor zich. Wij willen LKW WALTER bedanken voor het jarenlange vertrouwen en de intensieve dialoog, die herhaaldelijk heeft geleid tot productverbeteringen en innovaties. Wij kijken er erg naar uit om onze succesvolle en productieve samenwerking voort te zetten.”

LEES OOK
Trekker verliest oplegger op afrit A2 [+foto's]

De transportorganisatie LKW WALTER, opgericht in 1924, is een leider in Europees transport van volle vrachtwagens. Met 1.650 werknemers verwerkt het Oostenrijkse privébedrijf, dat voor 100 procent in familiebezit is, meer dan 1,7 miljoen volle vrachtwagens per jaar. LKW WALTER is sinds 1984 een pionier in de ontwikkeling van gecombineerd weg-/spoorvervoer en short sea shipping.

“Onze KRONE kraanbare opleggers worden dagelijks in heel Europa gebruikt – het grootste deel per spoor of schip. Door de overstap van wegtransport naar gecombineerd transport leveren we een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van vervuilende stoffen en kunnen we een totale CO₂-reductie van meer dan 329.000 ton per jaar bereiken”, aldus Karl Schauer.

Naast de overdracht van het jubileumvoertuig omvatte het tweedaagse bezoek aan Emsland een rondleiding door de KRONE-fabrieken in Werlte en Herzlake en de KRONE-landbouwmachineproductiefaciliteit in Spelle. Hier bezochten de gasten uit Oostenrijk ook het KRONE Museum, dat de ontwikkeling van het bedrijf KRONE van een kleine smederij tot een wereldwijd actieve fabrikant van landbouwmachines en bedrijfsvoertuigen levendig documenteert.

LEES OOK
Schwarzmüller Group wordt onderdeel van de Krone Group
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Machinist asfalteermachine gewond na aanrijding met vrachtwagen op A58 [+foto]

MOLENSCHOT - Op de A58 bij Molenschot vond zondagochtend een aanrijding plaats tussen een asfalteermachine en een vrachtwagen. Die waren daar allebei aan het...
×