Clicky

maandag 9 september 2024 - 17:01 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerSennder neemt Europese transportactiviteiten van C.H. Robinson over

Sennder neemt Europese transportactiviteiten van C.H. Robinson over

BERLIJN/EDEN PRAIRIE – Sennder Technologies GmbH kondigt vandaag, 30 juli 2024, de overname aan van de Europese transportactiviteiten (EST) van C.H. Robinson. C.H. Robinson is een van ‘s werelds grootste transportbedrijven met zo’n 22 miljard aan vracht en 20 miljoen zendingen per jaar.

Via deze transactie wordt EST onderdeel van Sennder en zal het een aanzienlijk groeipotentieel opleveren. Het bedrijf wordt zo een Top 5 Full Truck Load (FTL) -speler in Europa, met gezamenlijke inkomsten van 1,4 miljard euro en een sterk team van 1.700 mensen, en een Europese voetafdruk die zich tot meer dan 20 locaties uitstrekt.

David NotHacker, CEO van Sennder, zegt: “Deze overname zal cruciaal zijn in het bevorderen van de routekaart van Sennder. sennOS, de technologische krachtpatser achter Sennder, vereist schaalvergroting om het potentieel te vergroten. Deze overname geeft ons die schaalvergroting. We zijn verheugd om het EST-team te verwelkomen, en te beginnen aan het volgende hoofdstuk van de reis van Sennder.”

David Bozeman, president en CEO van C.H. Robinson zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat Sennder een geweldig thuis zal zijn voor de EST-onderneming en zal een goede continuïteit van de service bieden aan EST-klanten. We hebben vertrouwen in de strategische beslissing om meer focus in onze organisatie te stimuleren en zijn verheugd om het potentieel voor groei te zien en de kansen die deze overname voor het EST-team met zich meebrengt. Om te winnen, moeten we ons concentreren op wat ons onderscheidt en daar op verder bouwen. De aanwezigheid in Europa, en het blijven investeren in de regio is belangrijk voor de lange termijn, het succes van ons bedrijf en werknemers, evenals de waarde en impact die we onze klanten en vervoerders kunnen aanbieden.”

LEES OOK
Lineage breidt voetafdruk in België uit door strategische overname van Luik Natie

EST is een van de toonaangevende FTL-providers in Europa. Het biedt een zeer aanvullend aanbod aan Sennder, Integratie van 30 jaar industriële expertise van C.H. Robinson met de technologische mogelijkheden van Sennder.

Via de transactie zullen in totaal meer dan 6.500 verladers en meer dan 15.000 vervoerders deel uitmaken van het Sennder netwerk. Sennder en C.H. Robinson werken nauw samen met alle partijen om zo een ​​soepele overgang te garanderen.

Met de acquisitie blijft Sennder zijn service-aanbod verbeteren en verbreden en zijn missie verder uitbouwen om een duurzaam en efficiënt verkeersnetwerk in Europa te creëren.

De gecombineerde business zal toegang geven tot efficiënte netwerkplanning, en voor concurrentievermogen, evenals een bredere reeks vrachtmogelijkheden via het eigen platform van Sennder, sennOS. De eigen technologie van Sennder zal speciaal op maat gemaakt zijn voor de Europese markt en beschikbaar komen voor EST-klanten, waardoor ze toegang krijgen tot het meest technologisch geavanceerde platform in Europa.

LEES OOK
Boels Rental neemt Riwal over

Verladers hebben toegang tot sennOS om hun transporten digitaal te beheren, volledige controle en zichtbaarheid te krijgen over hun vrachtwagenactiviteiten, en toegang tot het grootste en groenste digitale netwerk in Europa. Vervoerders zullen profiteren van een hogere benutting, minder lege kilometers, snellere betalingen en technologie die hun administratieve werklast vermindert.

De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 concreet worden gemaakt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×