Clicky

donderdag 19 september 2024 - 05:59 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTwee kinderen omgekomen bij steekincident in Southport

Twee kinderen omgekomen bij steekincident in Southport

SOUTHPORT – Twee kinderen zijn omgekomen bij een steekincident in het Engelse Southport, meldt de politie tijdens een persconferentie. Negen andere kinderen raakten gewond. Zes van hen zijn in kritieke toestand, net als twee volwassenen.

De kinderen deden in de ochtend mee aan een dansles met muziek van zangeres Taylor Swift, bevestigt een politiechef na berichtgeving van Britse media. Zij meldt dat de volwassenen gewond raakten toen ze de kinderen probeerden te beschermen. Alle slachtoffers hebben steekwonden. De politie heeft een mes in beslag genomen.

Een 17-jarige jongen uit de nabijgelegen plaats Banks zit vast op verdenking van moord en poging tot moord. De verdachte is naar het politiebureau gebracht, waar hij wordt verhoord. Het motief van de verdachte, die oorspronkelijk uit Cardiff komt, is nog niet bekend. De politie liet eerder weten dat het geweld geen terreuraanval lijkt en dat niet wordt gezocht naar meer verdachten.

‘Diep geschokt’

De hulpdiensten kregen iets voor 12.00 uur meldingen over een steekpartij en waren binnen minuten ter plaatse, vertelde het hoofd van de regionale ambulancedienst. Elf slachtoffers werden ter plaatse behandeld en daarna met de ambulance en traumahelikopter naar ziekenhuizen gebracht.

LEES OOK
Zeker acht slachtoffers bij steekpartij in Southport

Premier Keir Starmer heeft zijn condoleances overgebracht en medeleven betuigd aan de slachtoffers en hun naasten. Hij stelt dat heel het Verenigd Koninkrijk “diep geschokt” is door de steekpartij. “Het is bijna onmogelijk om hun verdriet voor te stellen en het trauma dat zij doormaken”, aldus de premier.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×