Clicky

donderdag 19 september 2024 - 19:29 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVoorarrest zoon Ridouan Taghi met twee weken verlengd

Voorarrest zoon Ridouan Taghi met twee weken verlengd

ZWOLLE – Faissal T., de 23-jarige zoon van vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, blijft voorlopig in de cel. T. wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel, witwassen en het voorbereiden van geweldsmisdrijven.

T. werd vorig jaar augustus in zijn woonplaats Dubai gearresteerd en zat sindsdien in de cel. Afgelopen vrijdag leverden de Verenigde Arabische Emiraten hem uit aan Nederland. De rechter-commissaris van de rechtbank in Zwolle heeft maandag zijn voorarrest met twee weken verlengd, meldt het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Nederland heeft sinds 1 augustus vorig jaar verdragen met de VAE voor wederzijdse rechtshulp in strafzaken en uitlevering.

Illegaal contact

Ridouan Taghi is eerder dit jaar door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Hij ging in hoger beroep, dat loopt nog. Taghi werd eind 2019 opgepakt in Dubai en als ongewenst vreemdeling binnen enkele dagen op het vliegtuig naar Nederland gezet. Sindsdien zit hij vast in de EBI in Vught. Naar verluidt wist hij vanuit daar illegaal contact te onderhouden met zijn zoon, die de aansturing van het drugsimperium van zijn vader zou hebben overgenomen.

LEES OOK
Bulk Terminal Zeeland failliet verklaard

Tegelijk met Faissal T. werd vrijdag ook een 46-jarige man uitgeleverd die sinds 2022 gezocht werd voor internationale drugshandel. Hij werd in november vorig jaar aangehouden in Abu Dhabi, de hoofdstad van de VAE. Zijn voorarrest wordt dinsdag beoordeeld door de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×