Clicky

maandag 9 september 2024 - 16:57 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBloomberg: Airbus beperkt zakenreizen om kosten te besparen

Bloomberg: Airbus beperkt zakenreizen om kosten te besparen

PARIJS – De Europese vliegtuigbouwer Airbus gaat zakenreizen van werknemers inperken om zo kosten te besparen. Dat meldden bronnen bij het bedrijf aan persbureau Bloomberg. De maatregel maakt deel uit van een breder kostenbesparingsprogramma.

Volgens de ingewijden gaan noodzakelijke zakenreizen van verkoopvertegenwoordigers naar klanten wel gewoon door, maar zullen vragen worden gesteld bij kosten van reizen door andere werknemers. Ook zou Airbus op kosten rond bepaalde evenementen willen letten.

Het hoofd van de commerciële vliegtuigtak van Airbus heeft onlangs een bedrijfsbreed plan gepresenteerd voor kostenbesparingen. Losse afdelingen van Airbus zijn nu met eigen plannen gekomen om de uitgaven te drukken, aldus de bronnen.

Airbus is bezig de productie op te voeren door de sterke vraag naar nieuwe vliegtuigen. Daarbij wordt het bedrijf gehinderd door onder meer tekorten aan onderdelen. Dat raakt de winstgevendheid. Airbus stelde onlangs de winstverwachting voor dit jaar neerwaarts bij. Dinsdag worden kwartaalcijfers naar buiten gebracht.

LEES OOK
Boeing ziet minder mankementen in geleverde 737 MAX-rompen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

SCHIPHOL - Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf deze week door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol...
×