Clicky

donderdag 19 september 2024 - 03:20 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBlauwtongvirus op bijna 1100 plekken, verdubbeling in week tijd

Blauwtongvirus op bijna 1100 plekken, verdubbeling in week tijd

DEN HAAG – Het blauwtongvirus is inmiddels op 1094 plekken in Nederland vastgesteld bij schapen en andere dieren, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dat is meer dan twee keer zoveel als vorige week maandag. Toen stond de teller op 503 gevallen.

Het virus gaat vooral in de Achterhoek rond. Ook in Overijssel, Noord-Brabant en Limburg is het virus op veel plekken aangetroffen.

Blauwtong is een ziekte die vooral schapen treft, maar ook geiten, runderen en herten. Ook sommige dierentuindieren kunnen een besmetting oplopen, zoals kamelen, lama’s, giraffen en okapi’s, maar het is onbekend of dat is gebeurd.

Het virus veroorzaakt onder meer een blauwe tong, hoge koorts en zwellingen bij vee. Daardoor kunnen ze sterven. Blauwtong wordt onder meer verspreid door besmette knutten, piepkleine steekvliegjes. Het virus is niet besmettelijk voor mensen.

LEES OOK
Aantal besmettingen blauwtong loopt snel op
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×