Clicky

zondag 8 september 2024 - 06:47 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerTransportminister: treinen Parijs rijden maandag weer normaal

Transportminister: treinen Parijs rijden maandag weer normaal

PARIJS – De treinen op de hogesnelheidslijn van Parijs rijden maandag weer normaal, verwacht de Franse minister van Transport Patrice Vergriete. Het treinverkeer is sinds vrijdag flink ontregeld door sabotage. Daardoor rijden dit weekend minder treinen van en naar de stad waar de Olympische Spelen nu plaatsvinden.

Alleen de treinen naar het oosten kunnen op dit moment weer normaal rijden. Naar het noorden, naar Bretagne en naar het zuidwesten gaan gemiddeld zeven op de tien treinen, maar wel met een tot twee uur vertraging, meldde de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zaterdag. Treinen van en naar Nederland rijden via de noordelijke lijn.

Eerder op de dag zei een woordvoerder van spoorwegmaatschappij Eurostar al dat alle treinen naar verwachting maandag weer volgens de dienstregeling rijden. Dit weekend is een op de vijf treinen geschrapt, onder meer tussen Nederland en Parijs.

In de nacht van donderdag op vrijdag hadden mensen op verschillende plekken kabels doorgebrand. Het is nog niet bekend wie dit heeft gedaan.

LEES OOK
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

Door de verstoringen konden 100.000 mensen vrijdag niet met de trein reizen, stelt Vergriete. 150.000 reizigers kwamen met vertraging op hun bestemming aan.

De topman van SNCF, Jean-Pierre Farandou, schat volgens persbureau AFP dat ongeveer 160.000 mensen dit weekend last krijgen van uitgevallen treinen en vertraging. Het vervoer voor de teams die meedoen aan de Olympische Spelen is volgens de spoorwegmaatschappij wel gegarandeerd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×