Clicky

zondag 8 september 2024 - 06:39 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMeldingen over tientallen doden Gaza bij nieuwe aanvallen Israël

Meldingen over tientallen doden Gaza bij nieuwe aanvallen Israël

GAZA – Bij een Israëlische luchtaanval op een veldhospitaal in Deir al-Balah in het midden van de Palestijnse Gazastrook zijn zeker dertig mensen om het leven gekomen. Ruim honderd anderen raakten gewond. Een deel is er ernstig aan toe, meldt de Arabische nieuwszender Al Jazeera, die zich baseert op het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza.

Het noodziekenhuis was gevestigd in een schoolgebouw. Onder de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen. Volgens het persbureau Reuters bevonden zich in de school ontheemden.

Het Israëlische leger spreekt over een aanval van straaljagers op “terroristen die opereerden in een commando- en controlecomplex van de terroristische organisatie Hamas”. Het complex was verborgen bij een school, aldus de strijdkrachten. Burgers zouden zijn gewaarschuwd.

Zaterdagmorgen waren ook al zeker vijftien mensen gedood door een Israëlische aanval op een huis in de buurt van de zuidelijke stad Khan Younis, aldus Al Jazeera. Sinds maandag zouden in Khan Younis al ongeveer 170 Palestijnen om het leven zijn gekomen, zei de Palestijnse organisatie voor burgerbescherming.

LEES OOK
Meerdere doden bij steekpartij in winkelcentrum Sydney
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×