Clicky

zondag 8 september 2024 - 05:14 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSPersonenvervoerDeutsche Bahn Speyer bestelt 25 Ebusco 2.2 bussen

Deutsche Bahn Speyer bestelt 25 Ebusco 2.2 bussen

DEURNE – Ebusco heeft een order van 25 Ebusco 2.2 bussen ontvangen via de Deutsche Bahn raamovereenkomst. Met deze bestelling komt het totale aantal orders via de raamovereenkomst op 140 Ebusco bussen.

25 Ebusco 2.2 bussen voor de regio Speyer

Deze 25 bussen vertegenwoordigen de grootste bestelling tot nu toe onder het DB raamovereenkomst en markeren het begin van de volledige elektrificatie van de vloot in Speyer. De 12-meter bussen met een low floor zullen elk worden uitgerust met een batterijpakket van meer dan 400 kWh, waardoor ze een volledige dag kunnen rijden op één enkele lading.

De raamovereenkomst tussen Ebusco en Deutsche Bahn werd oorspronkelijk ondertekend in april 2022 en verlengd tijdens Busworld in oktober 2023. Met deze overeenkomst is Ebusco de hoofdleverancier van Deutsche Bahn voor zijn elektrische bussen van 12- en 18-meter tot eind 2026.

De Ebusco 2.2 als voorkeursmodel

95 procent van de Ebusco bussen die via de raamovereenkomst zijn besteld zijn Ebusco 2.2 bussen, wat aantoont dat Deutsche Bahn veel vertrouwen heeft in deze zeer efficiënte elektrische bus. De Ebusco 2.2 heeft zich gevestigd als marktleidende elektrische bus, dankzij zijn bewezen track record en voortdurende optimalisaties door de jaren heen. Deze zeer efficiënte bus kan tot 550 kilometer rijden op één enkele lading, wat hem geschikt maakt voor stads- en streekvervoer.

LEES OOK
Van Noort bestelt eerste elektrische truck

Peter Bijvelds, Co-CEO en oprichter van Ebusco, licht toe: “Al meer dan twee jaar zijn wij trotse leverancier van elektrische bussen voor Deutsche Bahn. We zijn zeer dankbaar voor het getoonde vertrouwen van Deutsche Bahn en kijken ernaar uit om de langdurige samenwerking voort te zetten. De Ebusco 2.2-bussen hebben bewezen uitstekende bussen te zijn, tonen goede Total Cost of Ownership-prestaties en zijn daarom zeer geschikt voor stads- en streekvervoer. We zijn Deutsche Bahn dankbaar en kijken ernaar uit om nog meer elektrische bussen te leveren in de komende twee jaar.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×