Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:08 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNederlander opgepakt na vondst gigantisch drugslab in Duitsland

Nederlander opgepakt na vondst gigantisch drugslab in Duitsland

ESSEN – In Duitsland is een enorm lab ontdekt waar xtc-pillen werden gemaakt. Het Duitse Openbaar Ministerie spreekt van het grootste drugslab van de afgelopen 23 jaar. Een 56-jarige Nederlander is opgepakt, net als twee Duitsers van 57 en 59. De douane in Essen heeft de actie van de afgelopen maanden donderdag naar buiten gebracht.

De zaak kwam aan het rollen toen de Duitse douane in februari “een ongewoon grote hoeveelheid” grondstoffen voor xtc vond bij een grenscontrole. Op 11 mei vielen rechercheurs een loods in Hückelhoven binnen, net over de grens bij Roermond. Daar was een paar dagen eerder ongeveer 3000 liter chemicaliën afgeleverd. In het gebouw vond de politie bijna 200 kilo MDMA, de grondstof voor xtc, evenals ongeveer 4700 liter chemicaliën en zo’n 130.000 euro contant geld. Alleen al van de hoeveelheid MDMA hadden ruim 1,3 miljoen xtc-pillen gemaakt kunnen worden met een waarde van meer dan 10,4 miljoen euro, aldus de douane.

LEES OOK
Waterstoftank op vrachtwagen ontploft in het Duitse Leuna [+video]

Op een boerderij in Nettetal, net over de grens bij Venlo, ontdekten rechercheurs ongeveer 100 kilo van een grondstof voor de designerdrug 4-CMC en meer dan 1800 liter chemicaliën voor de productie van MDMA. Op beide plekken waren zo veel drugs, dat de politie ongeveer een week nodig had om alles te onderzoeken en af te voeren.

Vorige week werden zes gebouwen in Roermond, Venlo, Leudal en Nederweert doorzocht. Daar werd de Nederlander gearresteerd. Ook in het Belgische Kinrooi, net over de grens bij Maasbracht, was een doorzoeking. Een 54-jarige Belgische verdachte is nog op vrije voeten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×