Clicky

zaterdag 7 september 2024 - 20:16 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartTanker 'MT Terra Nova' met 1,4 miljoen liter olie gekapseisd bij Manilla...

Tanker ‘MT Terra Nova’ met 1,4 miljoen liter olie gekapseisd bij Manilla [+foto’s]

MANILLA – Voor de kust van de Filipijnse hoofdstad Manilla is donderdag een tanker gekapseisd met 1,4 miljoen liter stookolie aan boord. Autoriteiten doen alles om het olielek in te dammen.

De MT Terra Nova was onderweg naar de stad Iloilo toen de tanker in de vroege uren zonk in de Baai van Manilla, nabij de hoofdstad. In de drukke waterweg is een olievlek gedetecteerd die zich over meerdere kilometers uitstrekt.

“We racen tegen de tijd en zullen ons best doen om het zo snel mogelijk in te dammen en te voorkomen dat de brandstof weglekt”, zei een woordvoerder van de Filipijnse kustwacht.

Hij waarschuwde voor de grootste olievlek in de Filipijnse geschiedenis als alle olie uit de tanker zou lekken. Er is een groot risico dat de kustlijn van Manilla wordt getroffen.

LEES OOK
Rusland negeert zwarte lijst en zet olietankers weer in

Volgens de autoriteiten werden 16 van de 17 bemanningsleden gered. Er wordt nog gezocht naar een opvarende. Harde wind en hoge golven bemoeilijken de hulpverlening.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×