Clicky

zaterdag 7 september 2024 - 20:27 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartZwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM – Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo’n 200 liter olie is door een lekkage in het water terechtgekomen waar de zwanen zwemmen.

Roeiers hebben acht zwanen uit het water gehaald. Daarna zijn ze overgebracht naar een opvangcentrum, waar ze worden schoongemaakt. De veiligheidsregio roept mensen op om de dierenambulance te bellen als ze vogels tegenkomen die ook in contact lijken te zijn geweest met olie.

De lekkage is inmiddels verholpen. Rond 17.00 uur is begonnen met het opruimen van de vrijgekomen olie in het water en op de kade. “De verwachting is dat dit proces nog tot morgenochtend zal duren”, aldus de veiligheidsregio.

In 2018 raakten honderden zwanen besmeurd met olie in de Botlek. Een bulktanker botste toen tegen een steiger, waarna zo’n 200 ton stookolie uit het door de botsing ontstane gat stroomde.

LEES OOK
Vrouw gewond bij steekpartij in Rotterdam
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×