Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:09 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsEvacuaties in Zuid-Europa door extreem weer en bosbranden

Evacuaties in Zuid-Europa door extreem weer en bosbranden

BARI – Het zuiden van Europa wordt geteisterd door extreem weer en bosbranden. In de Zuid-Italiaanse regio Apulië moesten woensdag zo’n duizend toeristen worden geëvacueerd om een bosbrand die daar woedt.

“Het vuur wordt aangepakt vanaf het land en vanuit de lucht”, zegt een woordvoerder van de brandweer. Drie watervliegtuigen en een helikopter zijn ingezet om de branden onder controle te krijgen. Na weken van heet weer breken er nu bijna dagelijks nieuwe bosbranden uit in het zuiden van het land en op de Italiaanse eilanden.

Ook in Griekenland zijn door het hele land tientallen bosbranden, onder meer in de buurt van hoofdstad Athene. Inwoners van het plaatsje Agriles op eiland Kreta zijn opgeroepen hun dorp te verlaten.

Spanje krijgt de komende dagen te maken met extreme temperaturen. In het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 44 graden, waardoor de kans op bosbranden ook daar toeneemt.

LEES OOK
Deel parkeerterrein Pinkpop gesloten vanwege hevige regenval
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×