Clicky

zaterdag 7 september 2024 - 20:21 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelAtradius verwacht groei van 3,8 procent wereldwijde transport en logistiek in 2024/2025

Atradius verwacht groei van 3,8 procent wereldwijde transport en logistiek in 2024/2025

AMSTERDAM – De solide groei van de transportsector zet door in 2024 en 2025. Atradius verwacht dat de wereldwijde transport en logistiek met 3,8 procent zal groeien in 2024, gevolgd door een stijging van 4,0 procent in 2025.

De sector zou moeten profiteren van de hogere wereldwijde industriële productie en
consumentenvraag. Met name het economisch herstel in Europa dit jaar en volgend jaar zou de vraag naar transport en logistiek moeten ondersteunen.

De olie- en brandstofprijzen zijn weer gedaald na een korte stijging begin 2024. Dit zou de komende maanden de druk op de kosten voor transport- en logistieke bedrijven moeten verlichten.

De prijzen voor de internationale scheepvaartroutes zijn aanzienlijk gestegen (ongeveer 60 procent hoger in het eerste kwartaal van 2024 vergeleken met 2023). De feitelijke sluiting van de Suezkanaalroute als gevolg van de Rode Zee-crisis heeft geleid tot lagere capaciteit, omdat omleidingen rond Afrika voor reizen van Azië naar Europa en Amerika minstens twee weken langer duren.

LEES OOK
Winst moederbedrijf Albert Heijn, bol, Etos en Gall & Gall daalt door reorganisatie België

Hoewel de vrachttarieven de komende maanden hoog zullen blijven, zal de prijsdruk afnemen door extra capaciteit in de vorm van nieuwe schepen. Om hun veerkracht te verbeteren, zijn veel bedrijven die zich ooit richtten op just-in-time-productie begonnen met het aanhouden van grotere voorraden als buffer. Dit zou moeten leiden tot een hogere vraag naar opslagfaciliteiten om voorraden op te slaan en vertragingen te
voorkomen.

Kansen en groeidrijvers

  • Groei van de wereldhandel
  • Veerkracht van de toeleveringsketen
  • Nieuwe technologie
  • Groei in e-commerce en digitalisering

Beperkingen en neerwaartse risico’s

  • Schommelingen olieprijs
  • Duurzaamheid
  • Geopolitieke risico’s
  • Personeelstekorten en arbeidsgeschillen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×