Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:12 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBrussel waarschuwt Nederland tegen verschralen publieke media

Brussel waarschuwt Nederland tegen verschralen publieke media

BRUSSEL – Nederland moet de kwaliteit van de publieke omroep blijven steunen en ook voor publieke media de voorwaarden versterken “om journalistieke standaarden waar te maken”. Dat schrijft de Europese Commissie in haar nieuwe jaarlijkse rapport over de toestand van de rechtsstaat in de EU-landen.

De commissie maakt zich onder meer zorgen over de “voortdurende pogingen om de publieke omroep te hervormen”. Het nieuwe kabinet is voornemens vanaf 2026 100 miljoen te bezuinigen op de publieke omroep. De PVV had eerder zelfs plannen om de NPO volledig af te schaffen.

Ook de trend dat kranten, tijdschriften en omroepen langzamerhand onderdeel worden van een steeds kleiner aantal mediabedrijven vindt de commissie zorgelijk. Deze markt wordt de laatste jaren gedomineerd door partijen als DPG Media, met titels als AD, de Volkskrant, NU.nl en Trouw, en Mediahuis Nederland, waar onder meer De Telegraaf, Privé en Radio Veronica toe behoren.

LEES OOK
Extreemrechts en -links in Europarlement willen Von der Leyen niet
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×